Loving Vincent

Bericht geplaatst op : 28-02-18

Loving Vincent 

Loving Vincent is een uniek project over het leven en de mysterieuze dood van Vincent van Gogh.
De eerste complete  geschilderde speelfilm ter wereld.

Het is een jaar na de dood van de gekwelde Nederlandse kunstschilder Vincent van Gogh, Armand Roulin, zoon van postbode Joseph, krijgt van zijn vader Vincents laatste brief, die hij aan diens broer Theo moet bezorgen. En zo begint een unieke reis door leven en werk van Van Gogh.
De verschillende mensen (allemaal geschilderd door Van Gogh) die hij tijdens zijn reis ontmoet, hebben elk hun eigen verhaal. het blijkt moeilijk de waarheid over de getroebleerde Vincent te achterhalen. Gaandeweg schildert de film een fascinerend portret van Van Gogh die tijdens zijn leven amper erkenning vond. In 65.000 frames, met de hand geschilderd door meer dan 125 kunstenaars, brengt de film Van Goghs meest inspirerende schilderijen tot leven. Acteurs spelen belangrijke personen uit Vincents leven en werden later overgeschilderd. Dat klink bedacht en bewerkelijk (wat het ook was) maar werkt wonderwel. Loving Vincent is onderhoudend, informatief en erg mooi. Het Filmhuis heeft geregeld dat deze film op 5 en 7 maart te zien is in de bioscoop in Emmen. Op maandag 5 maart om 20.15 uur en woensdag 7 maart om 19.00 uur. 

Bezoekers van deze film kunnen op vertoon van hun bioscoopkaartje in de maand maart 2018 voor de helft van de normale entreeprijs het Van Gogh Huis bezoeken.

 ę Terug

"Bezoek het enige,
voor publiek toegankelijke, huis in Nederland waar Vincent van Gogh heeft gewoond en gewerkt!"

Nieuwsbrief

Meld u ook aan voor onze nieuwsbrief en blijf gratis per email op de hoogte!

Laatste TweetsOnze sociale netwerken

Van Goghstraat 17844 NP Veenoord/Nieuw-amsterdam
Tel: 0591-555600Email: info@vangogh-drenthe.nl

© 2018 Het Van Gogh huis Drenthe - Alle rechten voorbehouden