“Boodschap aan Vincent”

Bericht geplaatst op : 09-09-15

“Boodschap aan Vincent” van Sandy van Dillen in Van Gogh Huis

Het werk “Boodschap aan Vincent” van Sandy van Dillen is vanaf 3 september te zien in het Van Gogh Huis in Veenoord / Nieuw-Amsterdam. Het portret is bijzonder om de stijl en om de symboliek. Het werk is gemaakt van louter stukjes papier uit (deels oude) boeken. Hierdoor ontstaat een mooie diepte en gelaagdheid, waardoor het portret tot leven komt. Vanuit welk standpunt je het werk ook benadert, Vincent blijft je aankijken.

Vincent had een onweerstaanbare passie voor boeken. Het gebruikte materiaal is daarom uitermate toepasselijk. Ook zijn horoscoop is erin verwerkt. Vincent is geboren op 30 maart en dus een ram. Dat zie je terug in de achtergrond aan de linkerkant.


Sandy van Dillen is beeldend kunstenaar, woont in Wehl in de Achterhoek en maakt dierfiguren en mensfiguren die compleet zijn opgebouwd uit stukjes boekpapier. Hierdoor krijgt haar werk een bijzonder ruimtelijk effect. Ze laat het materiaal zijn werk doen en volgt daarbij haar gevoel.

“Boodschap aan Vincent” is een eerbetoon aan Vincent van Gogh. Sandy werkt momenteel aan andere bekende iconen uit de Nederlandse en wereldgeschiedenis.

Het schilderij is vanaf 3 september tot eind november te zien in het Van Gogh Huis, Van Goghstraat 1 te Veenoord / Nieuw-Amsterdam.

Meer informatie : http://www.sandyvandillen.nl

« Terug

"Bezoek het enige,
voor publiek toegankelijke, huis in Nederland waar Vincent van Gogh heeft gewoond en gewerkt!"

Nieuwsbrief

Meld u ook aan voor onze nieuwsbrief en blijf gratis per email op de hoogte!

Laatste TweetsOnze sociale netwerken

Van Goghstraat 17844 NP Veenoord/Nieuw-amsterdam
Tel: 0591-555600Email: info@vangogh-drenthe.nl

© 2018 Het Van Gogh huis Drenthe - Alle rechten voorbehouden