10 jaar Van Gogh Huis

Bericht geplaatst op : 29-03-13

De 150ste  geboortedag van Vincent van Gogh op 30 maart 2003 was een mooi moment om het gerestaureerde logement en de kamer waar Vincent verbleef officieel te openen door Willem van Gogh, de  achterkleinzoon van Theo van Gogh.

Steeds meer mensen uit alle windstreken volgen de voetsporen van Vincent van Gogh. In Nieuw-Amsterdam/Veenoord worden de bezoekers het meest verrast door de authenticiteit van het logement, de kamer met een aantal originele elementen en de persoonlijke rondleiding door enthousiaste vrijwilligers. Ook is er een video te zien waarin u de tocht naar Zweeloo meebeleeft met Vincent. 

De Drentse periode was er één van verkenning en ontwikkeling, waarin het boerenlandleven en de turfstekers centraal stonden. Vincent maakt ook daarna nog vele studies met dat thema.  

Hij besloot in Drenthe, ondanks zijn eenzaamheid en geldzorgen, door te gaan als kunstenaar. Drenthe werd daardoor een van de meest bepalende momenten in Vincent van Gogh‘s leven. Uit de brieven van Vincent, meestal geïllustreerd met tekeningen, en ook de latere tekeningen en schilderijen blijkt hoeveel invloed deze Drentse periode op hem gehad heeft.

Op zaterdag 30 maart wordt het 10-jarig bestaan van het Van Gogh Huis Drenthe gevierd. Het middagprogramma voor Vrienden van het Van Gogh Huis en (oud-)medewerkers, onder het genot van een hapje en drankje, ziet er als volgt uit.
14.00 uur - ontvangst met koffie / thee
14.30 uur - welkom door de voorzitter
14.45 uur - toespraak Hannie
15.00 uur - opvoering toneelstukje
15.15 uur - quiz
ę Terug

"Bezoek het enige,
voor publiek toegankelijke, huis in Nederland waar Vincent van Gogh heeft gewoond en gewerkt!"

Nieuwsbrief

Meld u ook aan voor onze nieuwsbrief en blijf gratis per email op de hoogte!

Laatste TweetsOnze sociale netwerken

Van Goghstraat 17844 NP Veenoord/Nieuw-amsterdam
Tel: 0591-555600Email: info@vangogh-drenthe.nl

© 2018 Het Van Gogh huis Drenthe - Alle rechten voorbehouden