Lezing: Drenthe in de tijd van Vincent van Gogh

Bericht geplaatst op : 16-10-12

Op vrijdag 19 oktober om 20.00 uur houdt mr. drs. Wim Visscher in het Van Gogh Huis een lezing over Drenthe in de tijd van Vincent van Gogh.

Met het graven van de Verlengde Hoogeveensche Vaart kwam de ontwikkeling van Zuidoost Drenthe op gang. Veen werd niet alleen gebruikt voor het steken van turf, maar voor meerdere doeleinden. Vincent van Gogh verbleef drie  maanden in Drenthe en nam hier het besluit schilder te worden. Hoe zag Zuidoost Drenthe er in die tijd uit? Dit weten we deels uit de brieven van Vincent en de schetsen en schilderijen die hij hier maakte. Drenthe inspireerde Van Gogh door de schoonheid van het landschap en de bewondering die hij had voor de mensen die hard moesten werken voor hun bestaan. Dit alles komt aan de orde tijdens de lezing met beamerpresentatie van mr. drs. Wim Visscher op vrijdag 19 oktober.

Wim Visscher heeft zich na zijn actieve loopbaan verdiept in de omstandigheden en ontwikkeling van het veengebied in Drenthe. Hij schreef hierover meerdere boeken.

De lezing wordt gehouden in het Van Gogh Huis op vrijdag 19 oktober a.s. Vanaf 19.30 uur is de deur open en om 20.00 uur start de lezing. Tussendoor is een pauze met een tweede kopje koffie. De lezing is rond 22.00 uur afgelopen. Voor medewerkers en Vrienden van het Van Gogh Huis is de entree gratis. Overige belangstellenden betalen 5 euro entree, dit is inclusief 2 kopjes koffie.
 ę Terug

"Bezoek het enige,
voor publiek toegankelijke, huis in Nederland waar Vincent van Gogh heeft gewoond en gewerkt!"

Nieuwsbrief

Meld u ook aan voor onze nieuwsbrief en blijf gratis per email op de hoogte!

Laatste TweetsOnze sociale netwerken

Van Goghstraat 17844 NP Veenoord/Nieuw-amsterdam
Tel: 0591-555600Email: info@vangogh-drenthe.nl

© 2018 Het Van Gogh huis Drenthe - Alle rechten voorbehouden