Amerikaanse actrice bezoekt Van Gogh Huis

Bericht geplaatst op : 22-02-12

Elizabeth Hubbard (Lucinda uit As The World Turns) heeft op dinsdag 21 februari een bezoek gebracht aan het Van Gogh Huis.

Na bijna 56 jaar was op 21 februari 2012 de allerlaatste aflevering van As The World Turns op de Nederlandse televisie te zien. Ter gelegenheid hiervan was een aantal van de actrices en acteurs naar Nederland gekomen. Ook in Elizabeth Hubbard was in Nederland. Zij speelde al sinds april 1984 de uitgekookte zakenvrouw Lucinda Walsh in de serie.

Elizabeth is, naast andere hobby's als schrijven en reizen, zeer geïnteresseerd in van Gogh. Daarom bezocht ze tijdens haar bezoek aan Nederland het Van Gogh Huis omdat ze ook in Nieuw-Amsterdam/Veenoord de kamer wilde bezoeken waar Vincent van Gogh gewoond en gewerkt heeft. Elizabeth was ontroerd tijdens de film over Vincents verblijf in Drenthe.

Elizabeth luisterde met belangstelling naar het verhaal over het leven van deze beroemde schilder. In het gastenboek schreef ze de volgende tekst: "Deeply moving. The beginnning of this extra ordenary man; also this unhappy man. He speaks to one today".(Diep geroerd. Het begin van een heel gewone man; een ongelukkige man. Hij spreekt mensen nu nog aan)

Naast het Van Gogh Huis bezocht ze onder andere het geboortedorp van Van Gogh, Zundert, en het Kröller Müller museum.ę Terug

"Bezoek het enige,
voor publiek toegankelijke, huis in Nederland waar Vincent van Gogh heeft gewoond en gewerkt!"

Nieuwsbrief

Meld u ook aan voor onze nieuwsbrief en blijf gratis per email op de hoogte!

Laatste TweetsOnze sociale netwerken

Van Goghstraat 17844 NP Veenoord/Nieuw-amsterdam
Tel: 0591-555600Email: info@vangogh-drenthe.nl

© 2018 Het Van Gogh huis Drenthe - Alle rechten voorbehouden