Expositie Geert en Okke Weerstand

Bericht geplaatst op : 17-05-11

2011:
5 maart - 27 mei

Okke en Geert Weerstand in het Van Gogh Nieuw-Amsterdam

Ongeveer 60 bezoekers waren zaterdag 5 maart aanwezig bij de opening van de nieuwe bijzondere tentoonstelling in het Van Gogh Huis.

Geert en Okke Weerstand zijn twee bijzondere kunstenaars uit Urk. 

Het speciale van de expositie “ODE AAN VINCENT” is dat alle kunstwerken geïnspireerd zijn door het leven en werk van Vincent van Gogh.

Geert Weerstand (oom van Okke) onderscheidt zich in zijn vakgebied als professioneel kunstenaar, als een veelzijdig man op het gebied van tegel- en mozaïek kunstwerken in keramiek, glas en natuursteen. Geert heeft een permanente expositie in zijn "Van Gogh kelder" op Urk. Hier exposeert hij circa 75 eigen kunstwerken die geïnspireerd zijn door het leven en werk van Vincent van Gogh. Aangestoken door zijn enthousiasme, heeft Okke een aantal bronzen sculpturen vervaardigd. Alle naar verschillende schetsen en schilderijen van Vincent. Tevens heeft hij voor bovengenoemde expositie een bronzen buste van de beroemde kunstschilder gemaakt, naar zijn laatste zelfportret uit 1889. Deze expositie is voor Geert en Okke een geweldige mogelijkheid om hun diverse, door Van Gogh geïnspireerde, kunstwerken aan een breder publiek te tonen! Voor meer bijzonderheden over deze kunstzinnige familie kunt u terecht op de website van de kunstenaars. 

Een verkorte versie van de opening is te vinden op YouTube en de foto's op Flickr

 

 

 

 ę Terug

"Bezoek het enige,
voor publiek toegankelijke, huis in Nederland waar Vincent van Gogh heeft gewoond en gewerkt!"

Nieuwsbrief

Meld u ook aan voor onze nieuwsbrief en blijf gratis per email op de hoogte!

Laatste TweetsOnze sociale netwerken

Van Goghstraat 17844 NP Veenoord/Nieuw-amsterdam
Tel: 0591-555600Email: info@vangogh-drenthe.nl

© 2018 Het Van Gogh huis Drenthe - Alle rechten voorbehouden